Hoeveel krediet krijgt Koulibaly nog?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Hoeveel krediet krijgt Koulibaly nog?
Foto: © SC

Een brok talent, een ruwe diamant. Kalidou Koulibaly heeft alles in huis om een topper te worden. Enig probleem: hij blijft de fouten opstapelen. Hoeveel geduld heeft Mario Been nog?

Door Robby Morren

De wedstrijd tegen Zulte Waregem kon afgelopen zondag moeilijk nog slechter beginnen voor Genk. Met een slechte pass lag Koulibaly aan de basis van de snelle tegentreffer van Habibou. Een bal eenvoudig inspelen blijft toch moeilijk voor de Senegalees.

Daar hield het zondag niet op. Op het einde van de wedstrijd maakte de verdediger ook nog een onnodige fout in de zestienmeter op Conte. Strafschop en een tweede goal voor Zulte Waregem. Gelukkig voor Koulibaly trapten zijn ploegmaats er vijf tegen de touwen.

"Het was niet mijn beste wedstrijd"

"Ik weet dat het niet mijn beste wedstrijd was", zo trapte de verdediger een open deur in. "Bij die strafschop ging ik mijn ploegmaats helpen", klonk het verontschuldigend. Hij is nog maar 22 en beseft dat hij nog een weg heeft af te leggen. "Ik leer nog altijd heel veel bij, in elke wedstrijd."

Mario Been heeft al maandenlang een grenzeloos vertrouwen in Koulibaly maar ook hij geeft aan dat dit niet kan blijven duren. "Kouli heeft ongelooflijk veel talent maar hij moet die dingen uit zijn spel halen. Hier word je als coach niet blij van en daar ga je wel over nadenken", aldus de Nederlander.

Jeroen Simaeys

Ondertussen moet Jeroen Simaeys, die de Genkse defensie vorig seizoen met verve onder zijn hoede nam, al wekenlang vrede nemen met een plaats op de bank. Of hij de plaats van Koulibaly zal innemen, weet voorlopig enkel Mario Been.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties