Tielemans ontbreekt matchen: "Hij gaat minuten krijgen"

Tielemans ontbreekt matchen: "Hij gaat minuten krijgen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Youri Tielemans zit steevast op de bank bij de A-ploeg van Anderlecht. Het 16-jarige talent komt de laatste maand echter niet meer aan spelen toe, maar John van den Brom predikt geduld: "Zijn minuten gaan nog komen."

Het is geleden van 18 augustus op het veld van Waasland-Beveren dat Tielemans nog op het veld stond in een officiële wedstrijd. Ondertussen heeft de 16-jarige middenvelder geen matchen meer gespeeld: noch bij de jeugd, noch bij de A-ploeg. "Tielemans is een ongelooflijk talent, maar er zijn ook nog dingen die hij moet leren", aldus Van den Brom. "We geloven in hem en gaan hem brengen op het moment dat het kan. Anders had ik hem er in het begin ook niet ingebracht en vroeg jij me nu niet naar hem."

Tielemans sloeg sinds de voorbereiding heel wat stappen over, maar Van den Brom ziet in het gebrek aan matchen geen probleem. "Hij verdient het nog steeds om bij de A-kern te zitten. We hebben die bedenking ook wel al gemaakt. Dinsdag bijvoorbeeld overwogen we om hem in de Youth Champions League mee te laten spelen. Het enige probleem was dat ik dan maar één middenvelder op de bank had 's avonds. Of ik had Vanden Borre moeten opnemen en dat is voor mij een verdediger."

Voorlopig moet Tielemans het dus stellen met de trainingen bij de A-ploeg. "Maar die zijn misschien nog belangrijker dan de wedstrijden. Het niveau ligt daar ook heel hoog. En als het kan, zullen we hem laten spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties