Interview Arzo: "Toen zaten we in de shit"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Arzo: "Toen zaten we in de shit"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

César Arzo herinnert zich maar al te goed hoe het voelde om speler van Gent te zijn in die slechte periode van vorig seizoen. Hij benadrukt dat er momenteel geen tijd te verliezen is als Gent zo'n scenario geen tweede keer wil meemaken.

Sander De Graeve in Gent

César Arzo speelt al enkele weken opnieuw centraal achterin bij de Buffalo's. "Daarover ben ik tevreden, maar ik zit met gemengde gevoelens. We spelen geen goed voetbal en dat vind ik jammer. We haalden dit seizoen ons topniveau nog niet. Fysiek zit het wel goed. Ik recupereer snel hoewel ik de voorbereiding miste. Nu moeten we enkel als team nog beter spelen en dan zal ik zelf ook een hoger niveau halen."

Vooral de ingesteldheid van zijn ploeg op Kortrijk vond hij niet kunnen. "We moeten verbeteren door hard te werken en geen fouten te maken zoals tegen Kortrijk. We speelden daar niet met een goeie attitude. Er was ook geen vechtlust en dat zorgde voor verwarring. Maar dat is het verleden, nu moeten we naar de toekomst kijken en vooral naar de wedstrijd van vanavond."

"Het is aan ons om te reageren"

Hij begrijpt dat de fans ongeduldig worden. "Dat is logisch en terecht. Vorig jaar zaten we echt diep, maar naar het einde van het seizoen toe begonnen we beter en beter te spelen. Dat niveau van vorig jaar halen we nu zelfs niet meer. Toen wisten we wat het was om in de shit te zitten. Nu heeft de voorzitter zich uitgesloofd voor ons. We hebben een fantastisch nieuw stadion, ideale trainingsfaciliteiten en we verdienen niet slecht. Het is nu aan ons om te reageren. We mogen geen tijd verliezen zoals vorig seizoen."

Gent kroop in eigen huis ook al vaak door het oog van de naald. "Dat is niet normaal, dat je enkele matchen pas in de allerlaatste minuut wint. We moeten in die wedstrijden sneller scoren. Bij het begin van de tweede helft kon het meestal al beklonken zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties