Preud'homme: "Iedereen vertrekt op gelijke voet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Preud'homme: "Iedereen vertrekt op gelijke voet"
Foto: © SC

Michel Preud'homme heeft er zijn eerste trainingsdagen als T1 van Club Brugge opzitten. De oefenmeester viert morgen zijn debuut op het veld van KSV Oudenaarde, maar maakte vandaag graag een beetje tijd om zijn spelersgroep te evalueren.

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud’homme is opnieuw in het land en dat zal elke voetballiefhebber geweten hebben. Afgelopen zondag was het al van ‘trainer spotten’ tijdens de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. Morgen maakt de Luikenaar ook zijn officiële debuut in de blauw-zwarte kleuren. Maar hoe verliep het eerste contact met de spelersgroep?

“De kennismaking met de spelers verliep vlekkeloos”, aldus een ontspannen Preud’homme. “Ik heb de jongens gefeliciteerd met hun prestatie tegen Anderlecht, maar meteen op het belang van de bekerwedstrijd gewezen. Hoe ik het morgen wil aanpakken? Ik bouw gewoon verder op de structuren die Juan Carlos Garrido en Philippe Clement hebben achtergelaten.”

"Kern niet meteen afslanken"

Voor de ex-trainer van onder meer KAA Gent, Standard en FC Twente is het opnieuw wennen op Europese bodem. Het voetbal bij Al Shabab was dan ook van een gans anders allooi. “Ik moet toegeven dat ik de fysieke kracht van ons voetbal heb gemist in Saoedi-Arabië. Verder was er eigenlijk niet bijster veel verschil. Of er in Azië een gebrek is aan voetbalverstand? Ik had daar zelfs jongens onder mijn hoede die nog voor de Braziliaanse nationale ploeg hebben gevoetbald.” (knipoogt)

In Club loopt er ook zo’n (gewezen) topper rond: Eidur Gudjohnsen. De IJslander stond de voorbije weken in het oog van de storm, maar kan nu opnieuw zijn waarde bewijzen. “Iedereen vertrekt op gelijke basis. Ook Gudjohnsen is een deel van mijn grote kern. Of ik meteen een afslanking ga doorvoeren? Nee, dat is momenteel nog niet aan de orde. Ik wil eerst iedereen leren kennen.”

"Ryan liet heel goede indruk na"

De voorbije weken groeide Mathew Ryan uit tot een sterkhouder bij Club Brugge. Als ex-topdoelman kan Preud’homme het talent van de Australische goalie als geen ander inschatten. “Ik had hem al aan het werk gezien in de Aziatische Champions League”, besluit de Luikenaar. “Hij heeft een heel goede indruk nagelaten tot dusver. Ik heb het gevoel dat er echt wel iemand staat. Het doelvlak wordt precies kleiner.” (lacht) 

Morgen publiceert Voetbalkrant.com een uitgebreide voorbeschouwing op de wedstrijd tegen KSV Oudenaarde. Michel Preud'homme geeft er zijn visie en ideeën weer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties