Overzicht Duitsland: Bayern bekert rustig verder

Joris De Wolf

Ook in Duitsland stond er vandaag bekervoetbal op het programma. Bayern München won in een Belgisch onderonsje overtuigend van Hannover. Ook Schalke 04 kende weinig problemen met derdeklasser Darmstadt 98. Degradatiekandidaat Freiburg schakelde dan weer verrassend Stuttgart uit.

Bayern München – Hannover 96: 4-1
Het duel tussen Daniel Van Buyten en Sébastien Pocognoli, beiden 90 minuten tussen de lijnen, kende geen verrassende winnaar. Bayern begon goed aan de wedstrijd en stond na twintig minuten al 2-0 voor via Müller en Pizarro. Voor de rust scoorde Ya Konan nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam Hannover niet. Opnieuw Müller en Ribéry brachten de eindstand op 4-1.

Darmstadt 98 – Schalke 04
Ook de blauw-witten uit Gelsenkirchen bekeren verder. Op het veld van derdeklasser Darmstadt opende Farfan de score. Schalke kon niet lang genieten van die voorsprong want een minuut later maakte Behrens al gelijk. In de tweede helft maakte Schalke het verschil met goals van Höwedes en Meyer.

Freiburg – Stuttgart
Freiburg schakelde in het Mage Solar stadion Stuttgart uit. In de eerste helft vielen er geen doelpunten. Het was Freiburg dat na de pauze de score opende. Ginter en Hanke zorgden voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Pas in de slotminuten scoorde Ibisevic de aansluitingstreffer. Dat volstond niet voor Stuttgart waardoor Freiburg doorgaat naar de volgende ronde.