Zenit wint en blijft leider

Joris De Wolf

In de Russische competitie stond vandaag een Belgisch onderonsje op het programma. Op de tiende speeldag trok leider Zenit naar Krylya Sovetov. Bij Sovetov speelt er ook een Belg. Réginal Goreux liet begin dit jaar Standard achter zich en trok naar de Russische competitie.

Krylya Sovetov – Zenit Sint Petersburg: 1-4

Op papier leek het voor Sovetov een onmogelijke opdracht om Zenit een hak te zetten. Met een twaalfde plaats hangt de ploeg uit Samara net boven de degradatieplaatsen. Toch was het Sovetov dat eerst scoorde. Onze landgenoot Réginal Goreux maakte zijn eerste van het seizoen.

Zenit kon pas in de tweede helft een vuist maken. Hulk (2x) en Shatov (2x) zorgden voor de 1-4 eindstand. Nicolas Lombaerts speelde een ganse wedstrijd in het hart van de Zenitse verdediging. Axel Witsel verving 25 minuten voor affluiten Bystrov. Door deze overwinning blijft Zenit leider samen met Spartak Moskou.

Spartak Moskoou – Krasnodar: 3-2

De wedstrijd tussen Spartak Moskou en Krasnodar was er een tussen de gedeelde leider en de vijfde in het klassement. Met twee doelpunten was de Spanjaard Jurado de grote man bij Spartak. Bij de rust leidde Spartak met een comfortabele 3-1. De Braziliaan Izael maakte het nog spannend door in de 68e minuut de 3-2 te scoren. Spartak hield stand en pakt zo drie broodnodige punten in de strijd om de titel.