Antwerp wint en stijgt naar tweede plaats

Joris De Wolf
| 82 reacties

Op de negende speeldag in tweede klasse heeft Antwerp met 1-0 gewonnen van middenmotor Virton. Calabro zorgde voor het enige doelpunt van de avond. Door deze overwinning stijgt Antwerp naar een voorlopige tweede plaats.

Het was Antwerp dat het sterkst uit de startblokken schoot. Een uithaal van Bostock werd gepareerd door de bezoekende doelman. De draaischijf bij Antwerp bleef in de eerste helft heer en meester op het middenveld en zag een vrije trap nog tegen de binnenkant van de paal botsen. The Great Old was het gevaarlijkst maar scoren lukte niet in de eerste helft.

Hetzelfde scenario in de tweede helft. Antwerp dwong de beste kansen af, maar vergat te scoren. De ploeg van trainer Jimmy Floyd Hasselbaink panikeerde niet en het was Calabro die twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde. Voor de spits het vierde doelpunt in vier wedstrijden op rij. Vlak voor affluiten claimde Virton nog tevergeefs een strafschop, maar scheidsrechter Gumienny ging er niet op in. Een nipte, maar verdiende overwinning voor de ambitieuze tweedeklasser tegen het potige Virton.