Interview Neto: "Ik moet me dit jaar tonen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Neto: "Ik moet me dit jaar tonen"
Foto: © SC

Renato Neto zette enkele weken van wisselvallige prestaties uit zijn hoofd met een goal in de beker tegen Oosterzonen. De Braziliaan beseft dat hij zich moet bewijzen. Hij is immers een vrije speler aan het eind van het seizoen.

Door Sander De Graeve

De jarige Neto wordt dan wel gehuurd van Sporting Lissabon, maar is daar einde contract. Een erg vreemde situatie. "Ik lig daar niet wakker van. Zo'n zaken laat ik over aan mijn manager. Hij zal me wel laten weten wanneer ik ergens een handtekening moet zetten."

Hij wil alvast bij Gent blijven, maar beseft ook dat hij zich dan moet bewijzen. "Ik moet me tonen dit jaar. Die goal tegen Oosterzonen zorgde alvast voor wat vertrouwen, al had ik liever die bal op de paal tegen Oostende erin zien vliegen."

"Als we alles winnen zijn we kampioen"

Aan inzet ontbreekt het AA Gent volgens hem niet. "We geven echt altijd alles, maar we moeten het niveau van op training eens kunnen overbrengen naar de wedstrijd." Het grote verschil met vorig seizoen is wel het vertrek van Mboyo. "We moeten ons aan de andere spitsen aanpassen. Privat en Pedersen zijn uitstekende spitsen, maar het zijn andere types dan Ilombe."

Het wordt intussen heet onder de voeten van Fernandez, maar die druk brengt de oefenmeester volgens Neto niet mee op training. "Hij geeft nog steeds op dezelfde manier training en heeft nog steeds alles onder controle. Als we nu elke match winnen, zijn we wel kampioen, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties