Schouterden: "Alles in eigen handen voor periodetitel"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Schouterden: "Alles in eigen handen voor periodetitel"
Foto: © SC

Vanavond staat er in tweede klasse een topper op het menu. Eupen gaat op bezoek bij leider Moeskroen-Péruwelz, dat thuis al zijn competitiewedstrijden won. Voetbalkrant.com had een gesprek met Nils Schouterden, één van de sterkhouders bij De Panda's.

Door Timothy Collard

Eupen ging afgelopen woensdag met de billen bloot tijdens het bekerduel tegen Anderlecht. Een zware 7-0-pandoering die Schouterden liefst zo snel mogelijk wil vergeten. “We hebben zeker en vast iets recht te zetten na woensdag. We speelden te naïef en te aanvallend op Anderlecht.”

"Niet met de bibber op het lijf naar le Canonnier"

Met Moeskroen wacht nu de leider in tweede klasse, ook allesbehalve een hapklare brok. “Moeskroen heeft veel kwaliteiten. Als we daar spelen zoals tegen Anderlecht, dan krijgen we ook vier doelpunten binnen”, waarschuwt de flankspeler.

“Het zal hoe dan ook een beladen duel worden, maar we trekken niet met de bibber op het lijf richting le Canonnier. We kennen onze eigen sterke en zwakke punten, maar ook die van hen. We hebben alles in eigen handen: als we twee overwinningen boeken, dan winnen we de eerste periode.”

Is dat iets dat enorm leeft bij Eupen, periodekampioen worden? “Daar hopen we hier met zijn allen op, want dat neemt heel wat druk weg voor het vervolg van het seizoen”, besluit Schouterden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties