Fernandez in 5 momenten

Fernandez in 5 momenten
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Van januari tot september 2013. Langer heeft de 'regeerperiode' van Fernandez bij AA Gent niet geduurd. Een overzichtje van de Spaanse coach bij de Belgische club.

Door Aernout Van Lindt

1. Januari 2013 - aanstelling

Victor Fernandez komt naar AA Gent als opvolger van Bob Peeters. De Buffalo's zijn in (acuut) degradatiegevaar en halen met de Spanjaard hun derde coach in een seizoen binnen. Peeters had eerder op het seizoen al Trond Sollied opgevolgd. De eerste wedstrijden (bekerverlies tegen Anderlecht, gelijk tegen Standard en Club Brugge in de competitie) waren lastig, maar de gelatenheid ruimde plaats voor gezonde ambitie.

2. 16/03/2013 - begin van een reeks

Op 16 maart speelt Fernandez met AA Gent thuis tegen Anderlecht. Dankzij Kola wordt het een 1-1 gelijkspel tegen de latere landskampioen. De Buffalo's waren al enkele weken zeker van het behoud en wisten zich dus te 'plaatsen' voor play-off II, met dank aan de Spanjaard. Bovendien was de wedstrijd tegen Anderlecht het begin van een reeks van 10 wedstrijden zonder nederlaag.

3. 26/05/2013 - Standard - AA Gent 7-0

Door de lange reeks zonder nederlaag werd er geswingd als een tiet in play-off II. Sterker nog: ook OH Leuven werd weggespeeld in de finale van die play-offs. De thuiswedstrijd tegen Standard in de strijd om Europees voetbal werd met 1-0 gewonnen, een wondermooi afscheid van het Ottenstadion.

Maar op het veld van Standard ging het helemaal mis: de troepen van Fernandez verdedigden als miniemen en gingen met de billen meer dan bloot: 7-0, een afstraffing en dan toch geen Europees voetbal voor La Gantoise.

4. 17/07/2013 - AA Gent - Stuttgart 2-0

Half juli opende AA Gent zijn gloednieuwe Ghelamco Arena met een galamatch tegen Stuttgart. Fernandez won met zijn spelers de eerste wedstrijd na een leuke pot voetbal. Het nieuwe seizoen leek in een goed gesternte te zijn begonnen, er werd al luidop door het bestuur van Gent gedroomd om mee te spelen voor Europees voetbal op korte termijn en de titel binnen enkele jaren. In de Ghelamco Arena werd tot op heden overigens nog niet verloren.

5. This is the end - 30 september 2013

Op verplaatsing werden echter te veel punten verloren. Het begon al op Waasland-Beveren, maar ook in Kortrijk en in Leuven werden kostbare punten gelaten. Bovendien was het spelpeil niet van die aard om meteen beterschap te mogen verwachten.

Daarom besloot het bestuur van AA Gent unaniem om - ondanks het feit dat Fernandez wel nog steun genoot bij de spelersgroep - de coach op de keien te gooien. Het einde van een korte regeerperiode van de man die eerst Messias werd, maar dit seizoen snel begon te wankelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties