Nu al drie coaches op de keien gezet in België: "Het lot van iedere trainer"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Nu al drie coaches op de keien gezet in België: "Het lot van iedere trainer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn amper negen speeldagen ver in de Jupiler Pro League, maar toch kregen al drie trainers de bons bij hun club. Verdienen de coaches meer vertrouwen, of werden ze terecht de laan uitgestuurd? "Het is het lot van iedere trainer", aldus Alex Czerniatysnki aan Voetbalkrant.com.

Club Brugge, Bergen en gisteren ook AA Gent kozen ervoor om hun coach de laan uit te sturen. Fred Vanderbiest mag zich gelukkig prijzen dat hij afgelopen weekend een zege pakte, maar Glen De Boeck en nog enkele andere coaches doen er best aan om punten te sprokkelen in de komende weken.

“Het is jammer genoeg het lot van iedere trainer, hé. Als het niet loopt zoals het bestuur wil dan wordt de trainer vaak op de keien gezet. Je kan moeilijk een hele spelersgroep op straat zetten natuurlijk”, aldus Czerniatynski aan onze redactie.

"Niet gaan panikeren, anders maak je alles nog tien keer erger"

Czerniatynski heeft wel een goeie raad voor de coaches die onderaan de stand bengelen met hun team. “Ze mogen zich zeker niet laten opjagen omdat het wat minder draait. Vanaf het moment dat je gaat panikeren, maak je alles nog tien keer erger.”

“Je spelers merken dat en dat helpt hen ook niet vooruit. Die coaches moeten gewoon rustig verder doen en hard blijven werken. Met de nodige dosis geluk komt het dan wel weer goed”, besluit de voormalige oefenmeester van onder meer KV Mechelen en Beveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties