Reactie Kouyaté: "Plezier maken tegen PSG"

Kouyaté: "Plezier maken tegen PSG"
Foto: © SC

RSC Anderlecht speelde vanavond de hoofdrol in een Griekse tragedie. Cheikhou Kouyaté wil echter de handdoek (nog) niet in de ring gooien. "Paris Saint-Germain? We gaan er gewoon plezier maken en vrijuit voetballen."

Cédric De Volder in Anderlecht

RSC Anderlecht verloor vanavond in het eigen Astridpark met zware 0-3-cijfers van Olympiakos Piraeus. Cheikhou Kouyaté reageerde na afloop van de partij ontgoocheld, maar toverde al snel opnieuw de kenmerkende glimlach op het gelaat. “Champions League is toch eventjes van een ander niveau”, blaast de Senegalees. “Maar als we op deze weg verder bouwen, ben ik zeker dat we nog puntjes zullen sprokkelen.”

Het leek aanvankelijk nochtans een ouderwetse Europese topavond te worden. De Belgische landskampioen stormde vanaf minuut één naar voren. “Alles was aanwezig om er een mooie avond van te maken”, beseft ook Kouyaté. "Wat een beleving in het stadion! Ik ben ontgoocheld in onze nederlaag, maar niet in de manier waarop we ze hebben geleden.”

"Ontgoocheld in resultaat, maar niet in manier waarop"

Bij het tweede tegendoelpunt leek Kouyaté niet helemaal vrijuit te gaan. Wat was er precies aan de hand? “Ik wilde geen risico’s nemen en keilde de bal daarom naar voren. Jammer genoeg valt het leer in de verkeerde voeten, met de gekende afloop. Of zoiets mijn vertrouwen aantast? Nee, maar ik weet zelf ook dat het beter kan. Ik zoek nog steeds naar mijn niveau van vorig seizoen.”

Ondertussen lijkt RSCA Europees tegen het canvas te zijn geknokt. Binnen enkele weken komt Paris Saint-Germain dan nog eens op bezoek. Wat kan paars-wit tegen de Franse reus? “PSG is de topfavoriet in onze groep”, besluit Kouyaté. “Maar dat betekent niet dat we kansloos zijn. Ik wil gewoon plezier maken en vrijuit voetballen tegen die sterren en dan zien we wel wat er mogelijk is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties