Top 10: meeste Champions League-wedstrijden

Top 10: meeste Champions League-wedstrijden
Foto: © SC

Dat Ryan Giggs vanavond een record kan breken kon u deze namiddag hier al lezen. Maar wie vervolledigt de top 10 van meeste Champions League- wedstrijden. Wij maakten voor u de top 10

1) Ryan Giggs (Manchester United) – 144
Het hoeft niet te verwonderen dat deze Welshman een record kan vestigen. De 39-jarige middenvelder draait al meer dan twintig jaar mee op het hoogste niveau. Vanavond kan hij dus het historische record van Raúl verbreken. Giggs mocht ook twee keer de beker met de grote oren omhoog steken.

2) Raul (Real Madrid) – 144
De Real Madrid-legende speelde het leeuwendeel van zijn Champions League-wedstrijden in het maagdelijke wit van De Koninklijke. Raul kan vanavond een record kwijtspelen, met zijn 71 doelpunten is hij nog altijd de best scorende spits in het kampioenenbal.

3) Paolo Maldini (AC Milan) – 140
Paolo Maldini was zeker een van de trouwste clubspelers. De Italiaan speelde bijna 25 jaar in het shirt van De Rossoneri en was vijf keer eindwinnaar in de Champions League. De laatste keer was in 2007

4) Xavi (FC Barcelona) – 139
Xavi is misschien wel de grootste bedreiging voor Ryan Giggs om zijn record in de toekomst kwijt te spelen. De Spaanse balvirtuoos is nog maar 33 en heeft nog enkele goede jaren voor de boeg. Xavi won al drie keer de Champions League met zijn club FC Barcelona.

5) Clarence Seedorf (Ajax, Real Madrid, Internazionale, AC Milan) – 131
Deze Nederlander speelde met verschillende ploegen in de Champions League. Hij won de trofee met zowel Ajax, Real Madrid als AC Milan.

6) Paul Scholes (Manchester United) – 130
Nog zo’n icoon van Manchester United in de top 10. De getalenteerde middenvelder mocht twee keer de beker met de grote oren in de lucht steken.

7) Iker Casillas (Real Madrid) – 130
Casillas is momenteel bankzitter bij Real Madrid, maar hij heeft nog steeds een record in de Chamions League. Hij is de doelman met de meeste wedstrijden. Net als Scholes en Giggs heeft Casillas twee keer de Champions League gewonnen.

8) Roberto Carlos (Internazionale, Real Madrid en Fenerbahçe) – 128
Deze Braziliaanse verdediger maakte maar liefst zeventien doelpunten in de Champions League. Hij is het prototype van een moderne back-speler. Met zijn snelheid toverde Roberto Carlos voor zowel Internazionale, Real Madrid als Fenerbahçe.

9) Carles Puyol (FC Barcelona) – 118
De kapitein van FC Barcelona wordt dezer dagen vooral geplaagd door blessures. De 35-jarige Puyol won drie keer de trofee met FC Barcelona.

10) Andrij Shevchenko (AC Milan, Chelsea) - 116
De Oekraïense aanvaller van onder andere AC Milan en Chelsea scoorde maar liefst 53 keer in het kampioenenbal. Hij won de Champions League met AC Milan in 2003.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties