Geraerts: "Preud'homme is een winnaar, net als ik"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Geraerts: "Preud'homme is een winnaar, net als ik"
Foto: © SC

OHL-speler Karel Geraerts keert zaterdag naar het oude nest terug. Hij ontmoet bij Club Brugge bovendien Michel Preud'homme, de trainer die bij Standard volledig in hem geloofde. Het zal dan ook een blij weerzien worden, al beklemtoont Geraerts dat hij voluit voor de winst gaat.

"Ik heb Preud'homme drie jaar bij Standard gekend: twee als technisch directeur, één als trainer", blikt Geraerts terug op zijn periode bij de Rouches. "Toen ik er voor het eerst kwam, vroeg Luciano D'Onofrio hem wie ik was. Michel antwoordde dat hij me echt wilde, hij heeft ook echt in me geloofd. Preud'homme is een winnaarstype, ik ben dat ook. Hij heeft me ook verschillende keren gezegd dat ik koppig ben, net als hijzelf. Maar we kwamen wel uitstekend overeen, want hebben dezelfde karaktertrek."

Op zijn Brugs

De 20-voudige Rode Duivel gelooft dan ook dat Preud'homme de ideale man is om Club Brugge op het juiste spoor te krijgen. "Zijn winnaarsmentaliteit zal hij heel snel overzetten op de groep, zeker bij thuiswedstrijden. Club haalde daarin onder Juan Carlos Garrido wel resultaten, maar met Michel zal er opnieuw een klik komen naar de mensen in de tribunes. Die willen de blauw-zwarten opnieuw op zijn Brugs zien spelen. Club heeft gewoon een paar goede thuiswedstrijden nodig om - zoals tegen Anderlecht - het stadion opnieuw in lichterlaaie te zetten."

Tijd nodig

"De Bruggelingen zullen allicht ook een andere speelstijl hanteren dan onder Garrido", denkt Geraerts. "Met Standard en AA Gent was hij zeer succesvol met het vertikale voetbal, de lange ballen en de snelle omschakeling. Mijn ex-coach vertrekt ook altijd vanuit een goede organisatie, in tegenstelling tot Garrido die zijn spelers vrijer liet voetballen. Ietwat behoudender dus, al zal dat de spektakelwaarde niet verminderen. Preud'homme zal wel tijd nodig hebben om zijn nieuwe aanpak in te passen, het interlandvoetbal volgende week is daar echter een prima gelegenheid toe."

Elke match winnen

Misschien kan Oud-Heverlee Leuven zaterdag profiteren van deze overgangsfase, temeer omdat de Bruggelingen tijdens de bekermatch bij derdeklasser Oudenaarde en daarna op Bergen slechts met 0-1 wonnen. "In de beker telt echter enkel de kwalificatie en moet je de rest zo snel mogelijk vergeten, in Bergen is het nooit eenvoudig om de drie punten te pakken", relativeert de 31-jarige middenvelder deze uitslagen. "Toch moet drie punten halen onze ambitie zijn. Iedereen bij ons wil immers elke match winnen. Dat lukt niet altijd, maar je moet altijd die instelling hebben."

'Drie keer scoren'

"We zullen het uiteraard niet cadeau krijgen", beseft Geraerts, die uit Brugge moest vertrekken omdat hij zijn eigen mening verkondigde over de gang van zaken toen. "Ik kan daar echter iedereen in de ogen kijken. Conciërge, stewards, nu ook de trainer en uiteraard de supporters. "Die wensen me een goede match, maar hopen uiteraard dat hun club wint tegen ons. Ze wensen me drie doelpunten toe, maar zeggen dat Club er dan vier zal maken", lacht de OHL-middenvelder, die wel licht twijfelachtig is door hinder aan de adductoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties