Heylen: "Ja, ik zit met dubbele gevoelens"

Heylen: "Ja, ik zit met dubbele gevoelens"
Foto: © SC

Misschien hebben ze bij Anderlecht wel spijt dat ze Michaël Heylen uitgeleend hebben aan Kortrijk. Terwijl de eigen verdedigers voortdurend in de fout gaan, was Heylen amper op een foutje te betrappen tegen zijn moederclub.

Na de match kreeg hij schouderklopjes van veel mensen die met hem werkten in het Constant Vanden Stock-stadion. Een minzame jongen, maar ook één die weet dat hij zich moest tonen tegenover zijn club van afkomst. "Ik heb dubbele gevoelens ja. Enerzijds ben ik blij dat ik gewonnen heb, maar anderzijds doet het pijn om de club van je hart, waar je alle jeugdreeksen doorlopen hebt, toch een slag toe te dienen. Het is alvast een heel raar gevoel om hier te winnen."

Maar de jonge verdediger weet dat hij de scouts van Anderlecht bekoord zal hebben. "Anderlecht is voor volgend seizoen. Ik concentreer me nu volledig op Kortrijk en dan zien we wel."

Bij Kortrijk gaven ze achteraf allemaal toe dat ze kansen zagen tot een stunt. "We hebben er als blok naartoe gewerkt. Als je op Anderlecht speelt, moet je collectief goed zijn en dat was ook zo. We zijn blijven werken als we het moeilijk kregen en elkaar blijven steunen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties