Skúlason: "Antwoord gegeven op de vraag of we wel in Europa horen"

Skúlason: "Antwoord gegeven op de vraag of we wel in Europa horen"
Foto: © SC

Zulte Waregem nam gisteren de eerste punten van Standard af in de competitie, jaargang 2013-2014. Daarmee is de balans van Essevee alweer zeer positief. Olafur Skúlason is duidelijk: Zulte Waregem staat met recht en reden in de Europa League.

Door Aernout Van Lindt

Het bilan van Zulte Waregem oogt mooi. Door naar de Europese poules door APOEL Nicosia te kloppen en 23 op 30 in de competitie (nooit eerder haalde Zulte Waregem meer punten uit zijn eerste tien wedstrijden).

Nog belangrijker misschien: Zulte Waregem speelde al tegen de hele top-6 van vorig seizoen. Diezelfde teams staan ook nu bovenaan en de fusieclub pakte 10 op 15 in die vijf wedstrijden. Bovendien werd ook al tegen het nummer 7 - KV Kortrijk - gewonnen. 

Europees is het rapport met 1 op 6 in de Europa League voorlopig iets minder, maar met een uitwedstrijd in Kazan waren drie punten in deze fase sowieso het maximum. "En tegen Wigan hebben we echt gedomineerd", aldus Olafrur Skúlason.

“Na match in Kazan wat schaamte en woede”

Voor de verdedigende middenvelder is het duidelijk: Essevee staat met recht en reden in Europa dit seizoen. Een echte revanche voor de match tegen Kazan was de wedstrijd tegen Standard niet, maar toch moest er de IJslander wat van het hart: “Na de wedstrijd in Rusland was er wat schaamte en woede bij mij.”

“Als ik de kranten opensloeg, kreeg ik weer het gevoel – net zoals alle andere keren na een Europese wedstrijd – dat ze in de kranten openbaar twijfelen of wij wel in Europa horen. Tegen Standard wouden we een antwoord op het veld geven tegen een topclub dat zoiets wel degelijk het geval is.”

“Standard heeft ook 1 op 6 gehaald in de Europa League, maar over hen stelt niemand zich vragen. Bij ons wel, dat frustreert me wel een beetje. We hebben een goed seizoen gehad vorig jaar, we hebben APOEL geklopt in de voorrondes, dus ja, wij verdienen het om in de Europese poule te staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties