Wilmots: "Ik verander mijn filosofie niet"

Joris De Wolf
| 21 reacties
Wilmots: "Ik verander mijn filosofie niet"
Foto: © SC

Marc Wilmots heeft ons niet veel wijzer gemaakt in zijn persbabbel na de training deze namiddag. Een ding staat wel vast: de bondscoach gaat vrijdag voor de overwinning in Zagreb. Nieuws over de opstelling mogen we pas enkele uren voor de wedstrijd verwachten.

“Voor de wedstrijd tegen Kroatië heb ik nog geen knopen doorgehakt. Vrijdagochtend maak ik mijn opstelling bekend. De komende dagen bekijken we de beelden van de Kroatische nationale ploeg. Alleszins blijven we op hetzelfde elan verderwerken. Ik ga mijn filosofie niet aanpassen omdat nu maar een punt nodig hebben. We hebben een haast perfect parcours afgelegd, het zou sneu zijn om nu punten te verliezen.”

Wilmots heeft enkele problemen in zijn verdediging. Kompany is geblesseerd terwijl Vermaelen, Van Buyten en Alderweireld bij hun club op de bank zitten. “Wat Thomas betreft heb ik nog niets beslist. Op drie maanden tijd heeft hij maar 120 minuten gespeeld. Aan hem om op training te bewijzen dat hij fit is.

Door de blessure van Benteke lijkt er een basisplaats weggelegd voor Lukaku. De 20-jarige Everton-spits steekt met vier doelpunten in drie Premier League-wedstrijden in bloedvorm. “Romelu is op de goede weg. Hij moet nog iets meer met zijn lichaam spelen. Big Rom  heeft de kracht om met zijn rug naar de goal de bal bij te houden. Ik ben tot nu toe heel tevreden met zijn evolutie”, besluit Wilmots. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties