Stimac: "België is beste team"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Stimac: "België is beste team"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kroatië probeert er dezer dagen alles aan te doen om de Rode Duivels te laten geloven dat de buit binnen is. "België is momenteel het beste team in de groep", aldus Igor Stimac.

Kroatië moet vrijdag winnen van Eden Hazard en co om nog een (water)kansje te maken op de rechtstreekse kwalificatie voor het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar in Brazilië. Toch wil de Kroatische bondscoach de Belgen doen geloven dat de buit al binnen is. En is een tegenstander op zo’n moment niet extra gevaarlijk?

“België is momenteel het beste team in de groep”, aldus de selectieheer in Het Laatste Nieuws. “In voetbal kan alles snel veranderen, maar de Rode Duivels staan nu eenmaal vijf punten boven ons. Nochtans konden de rollen omgekeerd zijn. Hun tegenstanders grepen echter de kansen niet. Ook België maakte enkele crisissituaties door.”

Marc Wilmots kan nochtans geen beroep doen op enkele belangrijke spelers. Bovendien kamperen enkele basispionnen bij hun club op de bank. Dat is volgens Stimac echter geen excuus. “We missen met Darijo Srna en Josip Simunic zelf ook twee belangrijke pionnen. En de bankzitters? Die jongens zitten fris en hebben de ervaring om de negentig minuten probleemloos vol te maken.”

De Rode Duivels hoeven vrijdag alvast geen helse sfeer te verwachten. Er zullen maar zo’n 20.000 Kroaten opdagen in het Maksimir Stadion. “En eigenlijk is dat nog een succes”, besluit de bondscoach. “De stemming rond de nationale ploeg was nochtans opperbest, maar dan kwam dat verlies tegen Schotland.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties