Wie haalde het team van de week?

Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De competitie lag even stil wegens interlandvoetbal, maar ook deze week stelde de redactie van Voetbalkrant.com het team van de week samen.

Door Aernout Van Lindt

We kiezen deze week voor een vrij homogeen elftal, in een 4-3-3. We konden er deze maandag niet buiten: de Rode Duivels zijn hot en toonden afgelopen weekend pure klasse. Daarom zijn zij vrij fel vertegenwoordigd in het team van deze week.

Uiteraard kunnen we dat niet het team van de kwalificatie noemen, want onder anderen Vincent Kompany en Christian Benteke bewezen in eerdere wedstrijden ook zeker hun belang voor dit team. We kozen 'gewoon' de basiself van in Kroatië als statement.

En toegegeven: Thibaut Courtois speelde niet voor het eerst deze campagne een goede partij. Kansloos op het tegendoelpun - eerst zelfs nog een goede redding - en verder uitpakkend met enkele leuke parades om ons recht te houden en amper een klein foutje: een topkeeper die in topvorm ook punten voor ons zal pakken op het WK. 

De verdediging deed het naar behoren en liet er de Kroaten weinig doorglippen en het centrale duo verstond elkaar zeer goed, ondanks dat ze niet elke week of maand met elkaar samenspelen: daaraan herken je ook toppers.

Ook de middenvelders en onze flankspelers acteerden op hoog niveau: sterk in de duels, er hoog opzitten en zo de Kroaten tot fouten dwingen die werden afgestraft door 1 man: Ro-me-lu Lu-ka-ku! De man in vorm zorgde met twee doelpunten - zijn eerste in de campagne - voor het orgelpunt. 

Opmerkelijk ook: onze bank. Als iedereen topfit is kunnen we bijna twee elftallen opstellen die gebalanceerd genoeg zijn om het heel veel landen heel erg moeilijk te maken. Als we ook nog Wales inpakken scoren we 28 op 30 en dat zou - om het met Astrid Bryan te zeggen - waarlijk "Amazing!" zijn.

Het uiteindelijke team ziet er dus als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties