Broos over reekshoofdenstatus: "Nu er een topland benadeeld wordt, is er kritiek"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 27 reacties
Broos over reekshoofdenstatus: "Nu er een topland benadeeld wordt, is er kritiek"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoewel Nederland een beresterke WK- kwalificatiecampagne achter de rug heeft, worden onze noorderburen bij de WK-loting mogelijk toch in pot 2 ingedeeld. Italië zit al zeker in pot 2 en mogelijk is het ook voor Frankrijk prijs.

Door Timothy Collard

Hoe het juist komt dat Nederland mogelijk in pot 2 terechtkomt, kan je HIER nog eens nalezen. Oranje moet hopen op een misstap van Uruguay, dat nog moet knokken om een WK-ticket. Voetbalkrant.com vroeg naar de mening van analist Hugo Broos.

“Als blijkt dat die landen uiteindelijk in pot 2 ingedeeld worden, dan kan ik er wel begrip voor opbrengen dat ze protesteren. Landen als Frankrijk en Nederland konden de afgelopen jaren toch op goeie resultaten bogen, beter dan die van onze Rode Duivels bijvoorbeeld.”

“Reglementen zijn er om gevolgd te worden”

Langs de andere kant valt het Broos ook wel op dat pas nu, wanneer een topland dreigt benadeeld te worden, kritiek komt. “Er was de vorige jaren geen haan die ernaar kraaide als het nadeliger was voor een iets kleiner land. Pas nu, nu het slecht uitkomt voor de Fransen, zou het reglement moeten aangepast worden.”

“Akkoord, Frankrijk zat in een kleinere groep en kon dus minder punten sprokkelen in de WK-kwalificatiecampagne. Maar nu zijn zij eens het slachtoffer en moeten ze dat er maar bij nemen. Reglementen zijn er uiteindelijk toch om gevolgd te worden, hé.”

"Het is niet omdat we reekshoofd zijn, dat we sowieso die groepsfase gaan overleven"

Onze Rode Duivels mogen zich alvast opmaken voor pot 1 bij de loting voor de groepsfase van het WK. “Het is altijd beter dat je in pot 1 zit dan in pot 4, dus in die optiek is het een voordeel. Maar langs de andere kant moeten we niet te euforisch worden. Het is niet omdat we reekshoofd zijn, dat we sowieso die groepsfase gaan overleven”, besluit Broos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties