Grootvader ziet zoon debuteren en gaat met pensioen
Leander Mespreuve
| 2 reacties
Grootvader ziet zoon debuteren en gaat met pensioen

Opa Wilson zal de invalbeurt van zijn kleinzoon tegen België gisterenavond nooit meer vergeten. Niet zozeer om zijn prestatie binnen de krijtlijnen, wel doordat de man een wel zeer opmerkelijke weddenschap winnend wist af te sluiten.

Harry Wilson wordt beschouwd als de nieuwe Welshe superster. Met zijn 16 jaar en 207 dagen is hij de jongste speler ooit in de nationale ploeg van Wales. Exact 108 dagen jonger dan supervedette Gareth Bale. Tot zover de feiten.

De Grootvader van Harry, Pete Edwards, voorspelde 14 jaar geleden dat zijn zoon in de nationale ploeg van Wales zou debuteren. In een dolle bui zette Pete 50 pond in om de toekomst van zijn kleinzoon te voorspellen. Kleine Harry was toen 18 maanden oud.

Uitgerekend gisteren in het Koning Boudewijnstadion kreeg Pete zijn gelijk. Toen Harry Wilson in de 87ste minuut het veld betrad, was de weddenschap een feit. 125.000 pond werd ondertussen overgemaakt aan een dolgelukkige grootvader.  De 62-jarige man besloot prompt op pensioen te gaan. Het 16-jarig talent staat op de loonlijst van Liverpool, maar kon voorlopig nog geen speelminuten versieren in het eerste elftal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties