Kouyate: "Liever winnen tegen PSG dan tegen Standard"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Kouyate: "Liever winnen tegen PSG dan tegen Standard"
Foto: © SC

Tegen Bergen zat bij Anderlecht alles wat ouder was dan 25 jaar op de bank of geblesseerd in de tribune. Cheikhou Kouyate werd bevorderd tot jongste kapitein ooit bij de Brusselaars. Overmorgen kijkt hij misschien wel als aanvoerder supersterren Ibrahimovic en Cavani in de ogen.

De 23-jarige Kouyate kon er wel om lachen dat hij de aanvoerdersband rond de arm werd geschoven. "In de kleedkamer moest iedereen er om lachen", grijnsde hij. "Kljestan zei zelfs dat als ik kapitein was, dat hij niet wou spelen. Ik ben fier op de promotie, maar Gillet blijft de nummer 1 en Silvio de nummer 2. In hun afwezigheid heb ik geprobeerd om met iedereen te praten en uitleg te geven, net als zij doen."

"Mijn Parijse vrienden zeggen dat ik de hel ga beleven tegen Zlatan"

Tegen Bergen liep het allemaal nog niet van een leien dakje, om het zacht uit te drukken. Ook Kouyate beseft dat er woensdat tegen PSG uit een heel ander vaatje getapt zal moeten worden. "Woensdag spelen we tegen een oorlogsmachine", zei de Senegelees. "Het deed deugd om nog eens te winnen, want dat was van tegen Lierse geleden. Maar we moeten niet op een resultaat tegen PSG hopen als we spelen zoals tegen Bergen", is Kouyate zich heel bewust van de kwaliteiten van de Parijzenaars.

Toch wil hij zich niet op voorhand gewonnen geven. "In het leven moet je durven dromen. Ik heb heel wat vrienden die in Parijs wonen en die hebben me gezegd dat ik de hel ga meemaken tegen Ibrahimovic. Ik heb respect voor hem, maar schrik niet. Ik weet dat hij zijn rechtstreekse tegenstander probeert te provoceren, maar ik heb geleerd me te beheersen. Als ze mijn ploegmaten gerust laten, blijf ik kalm. Nog meer dan Ibrahimovic wordt het Cavani die we in het oog moeten houden. Met Senegal wonnen we met 2-0 tegen Uruguay, maar hij heeft ons toen pijn gedaan."

"Winst tegen PSG zou historisch zijn"

Met een week met matchen tegen PSG en Standard staat Anderlecht voor een grote test. "Als ik moet kiezen, wil ik liever een zege tegen PSG dan tegen Standard. Dat zou immers historisch zijn. Maar de Clasico is de match van de supporters, die mogen we niet verliezen. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties