"Anderlecht moet met groot hart strijden"

"Anderlecht moet met groot hart strijden"
Foto: © SC

RSC Anderlecht neemt het vanavond op tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. De paarshemden lijken alvast kansloos, maar Hugo Broos wil de troepen van John van den Brom een hart onder de riem steken. "Anderlecht moet met een groot hart strijden."

Door Cédric De Volder

Vanavond staat de derde speeldag van de Champions League op het menu voor RSC Anderlecht. De Belgische landskampioen staat in het eigen Astridpark oog in oog met Paris Saint-Germain. Het Franse allegaartje heeft met Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani en Thiago Motta enkele wereldtoppers in huis. Wat verwacht Hugo Broos van de partij?

“De kans is natuurlijk enorm klein dat Anderlecht vanavond iets zal rapen”, vertelt de 61-jarige Leuvenaar in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar voetbal blijft natuurlijk voetbal. De wedstrijd moet nog altijd gespeeld worden. Al kan het jonge paars-wit natuurlijk op weinig ervaring teren. En als je dan naar de samenstelling van de kern van PSG kijkt.” (lacht)

"Misschien overtreffen de spelers zichzelf wel"

Broos stond in zijn carrière als veldheer van onder meer Club Brugge, RSC Anderlecht en KRC Genk ook enkele keren tegenover heuse kleppers. Welke woorden moet John van den Brom vanavond laten vallen in de kleedkamer? “Ik zou alleszins niet benadrukken hoe sterk de tegenstander wel is. Anderlecht moet met een groot hart strijden. Bovendien is het dé gelegenheid voor die jonge gasten om hun niveau eens te toetsen met de wereldtop. En misschien overtreffen de spelers zichzelf dan wel.”

Toch blijft de voormalige Rode Duivel realistisch wanneer we hem naar een pronostiekje vragen. “Ik vrees dat ik realistisch zal moeten blijven. Ik hoop natuurlijk op een overwinning van Anderlecht. Zo’n krachttoer is positief voor het Belgische voetbal, maar het zal zo’n vaart niet lopen. Schrijf maar op: 0-2.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties