"Mbemba is rechtsback nummer 1 nu"

"Mbemba is rechtsback nummer 1 nu"
Foto: © SC

Chancel Mbemba zette twee goede prestaties neer op de rechtsback en zal waarschijnlijk niet al te snel meer verdwijnen op die positie. Daardoor is het onduidelijk wat er met Gillet gaat gebeuren.

Vermoedelijk wordt Gillet vanaf nu uitgespeeld op de rechtsmidden, wat dan weer slecht nieuws zou betekenen voor Massimo Bruno. Matias Suarez moet zich dan weer herpakken. Dat hij teveel kritiek heeft op zijn spelers, wijst John van den Brom dus van de hand. "Nadat hij op de bank zat tegen Bergen heeft Gillet heel goed gereageerd tegen PSG. Ik hoop dat Matias Suarez de boodschap na woensdag ook begrepen heeft. Ik weet dat hij geen verdediger is, maar in het moderne voetbal is het belangrijk om mee te verdedigen. Het belangrijkste is dat Suarez hopelijk begrepen heeft dat hij niet goed speelde", aldus Van den Brom

Over de positie van rechtsachter is hij duidelijk. "Mbemba is mijn eerste keuze op die post. Buiten die kleine uitschuiver bij de vierde goal heeft hij echt goed gespeeld tegen PSG. Gillet blijft in mijn ogen een rechtsachter. Vanden Borre is derde keuze op die positie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties