Atlético stuurt Real Betis kansloos naar huis

Joris De Wolf
| 1 reacties

Atlético Madrid heeft op de tiende speeldag in de Primera Division de nederlaag van vorige week tegen Espanyol doorgespoeld met een klinkende 5-0 overwinning. Bij de thuisploeg stond Thibaut Courtois 90 minuten onder de lat. Toby Alderweireld bleef op de bank.

Real Betis, met voormalig Club Brugge-verdediger Jordi Figueras een volledige wedstrijd op het veld, was al na een minuut spelen op achtervolgen aangewezen. De Spanjaard Óliver Torres scoorde het openingsdoelpunt.

Nadien was het wachten tot de tweede helft op meer doelpunten. Kort na de rust tekende sterspeler David Villa met twee doelpunten voor een comfortabele 3-0 voorsprong. Wie anders dan Diego Costa pikte ook nog zijn doelpuntje mee. Voor de topschutter van de Primera Division is het al zijn elfde van het seizoen. Vlak voor affluiten zette Gabi de 5-0 eindstand op het bord.

Door deze overwinning blijft Atlético in het spoor van FC Barcelona. De Catalanen wonnen zaterdag hun wedstrijd tegen Real Madrid. Thibaut Courtois en co staan nu een puntje achter op Barça