Reactie Kljestan: "Het was voor mannen vandaag, niet voor kinderen"

Kljestan: "Het was voor mannen vandaag, niet voor kinderen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht kreeg tegen negen mannen geen kansen meer bij elkaar gevoetbald en dat stak toch wat bij de spelers. "We hebben twee punten verloren", vond Kljestan.

Kljestan was kritisch voor zijn ploeg. "Ja, het zijn twee verloren punten, want tegen negen man moet je toch meer voor elkaar kunnen krijgen. We moesten meer volk in de zestien krijgen om toch kansen bij elkaar te voetballen, maar dat gebeurde niet genoeg. Op de flanken lag er heel veel ruimte, maar daar konden we geen overtal creëren om centers te geven. Al bij al hebben we het dus niet goed uitgespeeld."

Ook Kljestan zag dat Anderlecht het moeilijk had tegen het potige spel van de Rouches. "Het eerste halfuur ging het goed en we waren ook fantastisch gestart. De laatste vijftien minuten verloren we echter alle duels. En bij de goal had er iemand geel moeten pakken om Vainqueur tegen te houden. Een professionele fout, maar dat gebeurde niet", analyseerde Kljestan. "Maar toch toonden we een betere mentaliteit en dat moet ons toch een kleine boost geven."

"Gerust als Deschacht op het veld staat"

Van den Brom stelde ook een stevige ploeg op en liet zijn tieners op de bank. "Dit was een match voor mannen, niet voor kinderen", zei Kljestan, waarmee hij niet bedoelde dat er geen plaats was voor Praet en Tielemans. "Nee, het ging er om dat er ervaring op het veld stond. Als bijvoorbeeld Deschacht op het veld staat, voel ik me heel gerust. Ik weet dat hij aanvallend minder is dan N'Sakala, maar hij zal wel bij zijn man blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties