Kevin De Bruyne moet knallen

Kevin De Bruyne moet knallen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea neemt het vanavond in de achtste finales van de League Cup op tegen Arsenal. Mourinho zal enkele spelers rust gunnen, waardoor Kevin De Bruyne mogelijk nog eens speelminuten kan maken. Het is nu aan De Bruyne om te knallen en zo zichzelf terug in het team te spelen.

Door Aernout Van Lindt

Mourinho heeft altijd gezegd dat de eerste stap eigenlijk van De Bruyne zelf moet komen, waarop The Special One zelf ook water bij de wijn zou gaan doen richting speelgelegenheid voor KDB. Tot op heden waren de speelmogelijkheden van onze landgenoot gering: hij zat ongeveer evenveel tijd op de tribune dan op de bank en kreeg al maanden geen basisplaats meer.

De League Cup is echter het aangewezen moment voor topploegen om wat spelers te laten rusten en anderen ritme te laten opdoen, een uitgelezen kans dus voor De Bruyne om nog eens op te draven en zich – minstens – naar een plaatsje op de bank komend weekend te knokken.

Bepalend zijn, of net niet

Wat moet Kevin De Bruyne daarvoor doen? Bepalend zijn. Net zoals hij bij de Rode Duivels ons meermaals rechthield, door met een geniale actie een assist te geven of zelf te scoren. Statistisch gezien was De Bruyne onze beste Rode Duivel in de WK-kwalificatiecampagne die ons naar Brazilië brengt.

Dus moet hij ook wat meer assists en doelpunten weten te maken voor Chelsea, lijkt het wel. En toch is dat niet helemaal waar. Mourinho is dol op spelers die op het middenveld hun plaats kennen en fouten weten te vermijden. Mata is niet de meest opvallende speler van Chelsea, maar de laatste tijd misschien wel de nuttigste.

Kan De Bruyne dat ook laten zien, dan is hij mogelijk vertrokken voor een leuke periode. Kan hij dat niet, is hij vertrokken voor een uitleenbeurt in januari en zal het matchritme van de oefenduels van de Rode Duivels tegen Colombia en Japan moeten komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties