Scolari hekelt Diego Costa: "Wie weigert selectie Brazilië nu?"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 24 reacties
Scolari hekelt Diego Costa: "Wie weigert selectie Brazilië nu?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Diego Costa onthulde dinsdagavond zijn keuze voor het nationale elftal van Spanje en niet dat van Brazilië. Die keuze is bij Braziliaans bondscoach Luiz Felipe Scolari in het verkeerde keelgat geschoten: "Miljoenen mensen dromen ervan om een WK in eigen land mee te maken."

Scolari is een klein jaar voor de start van het WK nog op zoek naar een diepe spits die makkelijk scoort. Diego Costa werd gezien als de ontbrekende schakel bij Brazilië, maar hij koos uiteindelijk voor Spanje. “Een Braziliaan die weigert om het WK in eigen land mee te maken…”, sakkert Scolari, die in het verleden wel de Brazilianen Deco en Pepe bij de nationale Ploeg van Portugal haalde.

Diego Costa zelf gaf meer duiding bij zijn keuze voor Spanje. “Ik heb hier heel goed over nagedacht. Het was moeilijk om te kiezen tussen mijn geboorteland en het land dat me alles heeft gegeven. Wat de doorslag heeft gegeven? Het feit dat ik alles wat ik tot nu toe bereikt heb, aan dit land te danken heb.”

"Voorkomen dat Diego Costa ooit uitkomt voor Spanje"

Het verhaal-Costa zou wel nog eens een staartje kunnen krijgen. De Braziliaanse voetbalbond wil er namelijk alles aan doen zodat de spits van Atlético nooit in actie komt voor Spanje, omdat hij al twee vriendschappelijke wedstrijden speelde voor de Seleçao. “Het is duidelijk dat dit om een financiële keuze gaat en niet om een keuze van het hart”, vertelde een woordvoerder van de bond aan O Globo.

"We gaan dit verhaal dan ook zo goed mogelijk bestuderen. Het is onze bedoeling dat Costa niet kan uitkomen voor de nationale ploeg van Spanje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties