Tottenham en City bekeren voort

Joris De Wolf
| 1 reacties

In Engeland stonden er vandaag twee wedstrijden in de League Cup op het menu. Tottenham versloeg Hull City na penalty's. Manchester City pakte pas in de verlengingen de volle buit mee uit Newcastle.

Tottenham – Hull City: 1-1 (2-2 na verlengingen, 8-7 na penalty’s)

Tottenham, met onze landgenoten Jan Vertonghen en Moussa Dembélé in de basis, kwamen na een kwartier spelen op voorsprong dankzij een prachtig doelpunt van Sigurdsson. Na de koffie kwam Hull City langszij door een own-goal van Tottenham-goalie Brad Friedl. Twintig minuten voor tijd kwam Nacer Chadli de Deen Christian Eriksen aflossen.

Er werd verder niet meer gescoord, waardoor we naar verlengingen gingen. Op het einde van de eerste verlenging kwamen de bezoekers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. McShane bracht Hull City even in de zevende hemel, maar in het begin van de tweede verlenging zette Kane de bordjes opnieuw in evenwicht.

De wedstrijd moest beslist worden met strafschoppen. In de strafschoppenreeks toonden The Spurs zich het koelbloedigst.  Zowel Vertonghen als Dembélé zetten hun penalty feilloos om. Tottenham bekert verder en ontmoet in de volgende ronde West Ham United.

Newcastle United – Manchester City: 0-0 (0-2 na verlengingen)

Manchester City, met onze landegnoot Dedryck Boyata in de basis, begon niet zo best aan de wedstrijd. City-doelman Pantilimon had een goede redding in huis op een poging van Shola Ameobi.

Zowel in de eerste als in de tweede helft vonden beide ploegen geen openingen waardoor de wedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkspel. Dan maar verlengingen.

In die verlengingen toonden de bezoekers zicht het sterkst. Eerst Negredo en later Dzeko zorgden voor de 0-2 eindstand. Dedryck Boyata speelde een volledige wedstrijd.

Door deze overwinning bekeren The Citizens verder. In de volgende ronde nemen ze het op tegen Leicester City.