Reactie Van Acker: "Club wankelt al enkele jaren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Van Acker: "Club wankelt al enkele jaren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Van Acker zegevierde vanavond tegen zijn voormalige werkgever. De Oost-Vlaming beseft echter dat Cercle door het oog van de naald is gekropen. "Ik denk dat we met een puntje ook blij zouden zijn geweest."

Cédric De Volder in Brugge

Thibaut Van Acker stond vorig seizoen nog in het blauw-zwarte kamp, maar pakte vanavond de volle buit met Cercle. De middenvelder – die vanavond moest depanneren in het hart van de defensie – bouwde eerst een feestje in de kleedkamer alvorens de pers te woord te staan. “Ik denk dat we wel een glaasje champagne hebben verdiend. Maar zondag wacht er ons opnieuw een lastige opdracht tegen Waasland-Beveren.”

“Er was geen kat die in onze kansen geloofde”, gaat Van Acker verder. “Maar we wisten dat Club een moeilijke periode doormaakte. We hebben simpelweg een dikke match gespeeld. Al moet ik toegeven dat we de eerste twintig minuten een aantal keer goed zijn weggekomen.”

"Ook blij geweest met een puntje"

Vooral Joris Delle was met enkele tussenkomsten resultaatbepalend. Een gegeven dat ook de Oost-Vlaming niet wil ontkennen. “Ik denk dat we met een puntje ook blij zouden zijn geweest. Maar nu is het natuurlijk veel beter, hé.” (lacht)

Van Acker liep vorig seizoen zelf nog eventjes in een blauw-zwarte tenue te voetballen. Waar schuilt volgens hem het probleem van Club? “Het huis staat al enkele seizoenen wankel”, besluit hij. “Maar ik wil geen precieze redenen opsommen. Dat is trouwens mijn probleem ook niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties