Vanhaezebrouck: "Het is aan anderen om zich te bewijzen"

Joris De Wolf
| 1 reacties
Vanhaezebrouck: "Het is aan anderen om zich te bewijzen"
Foto: © SC

KV Kortrijk verloor gisteren op het veld van Racing Genk met 1-0. Voor de West-Vlamingen de eerste nederlaag in zes wedstrijden. Voor de wedstrijd van zaterdag tegen Oostende kan KVK geen beroep doen op enkele bepalende spelers. "We moeten roeien met de riemen die we hebben."

KV Kortijk speelt zaterdag thuis tegen KV Oostende opnieuw een West-Vlaamse derby. De roodhemden zullen het tegen de kustploeg moeten doen zonder hun topschutter Ivan Santini. De Kroaat zit een schorsingsdag uit. Bovendien heeft hij last van de adductoren.

“Ivan is heel belangrijk voor Kortrijk, dat weet iedereen”, zegt trainer Hein Vanhaezebrouck in zijn wekelijkse persconferentie. “We scoorden dit seizoen achttien doelpunten. Ivan nam er daarvan elf voor zijn rekening, dat zegt genoeg. Maar nu is het aan andere jongens om recht te staan en zich te bewijzen.”

Naast Santini kan Vanhaezebrouck ook geen beroep doen op Zarko Tomasevic. De kloeke verdediger blesseerde zich aan de schouder en draag momenteel nog een brace. “Over zijn situatie hebben we morgen uitsluitsel. Hij moest vandaag nog onder de scanner.”

Verder zijn ook Gertjan De Mets en Nebosja Pavlovic onzeker voor de wedstrijd van zaterdag. “Gertjan werd op het einde van de wedstrijd uit voorzorg naar de kant gehaald. Hij heeft last aan zijn kuit. Nebosja heeft een klop op zijn neus gekregen. Het is ook nog niet zeker of hij speelklaar geraakt. We zullen het alleszins moeten opvangen met de spelers die er zijn. Voor jongens Als Stijn De Smet is het een uitgelezen kans om zich in het team te knokken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties