Darren Keet: "Play Off I blijft onze hoofdambitie"

Joris De Wolf
| 0 reacties
Darren Keet: "Play Off I blijft onze hoofdambitie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk ging gisteren de boot in tegen Racing Genk. Doelman Darren Keet zag hoe Jelle Vossen met een omhaal een voorzet van Buffel meesterlijk in het doel legde. "We lagen zeker niet onder, maar we kunnen moeilijke elke wedstrijd winnen."

Darren Keet is aan een uitstekend seizoen bezig bij KV Kortrijk. De Zuid-Afrikaanse sluitpost van de West-Vlaamse club incasseerde nog maar veertien doelpunten en is daarmee de tweede minst gepasseerde doelman van de pintjesliga. Het tegendoelpunt tegen Genk kon hij zichzelf in geen geval aanrekenen.

“Vossen schoot van te dichtbij”, zegt Keet in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik zag de bal iets te laat komen en voor ik het wist mocht ik hem uit mijn doel halen. Alle krediet naar Vossen natuurlijk, het was een schitterend doelpunt. Toch ben ik er van overtuigd dat er meer in zat tegen Genk. Zo veel kansen hadden de Limburgers niet. Een gelijkspel was volgens mij een terechte uitslag.”

"Overwinning tegen Oostende zou een stap in de goede richting zijn"

Ondanks de nederlaag op Genk is KVK aan een prima seizoen bezig. De troepen van Hein Vanhaezebrouck staan momenteel op een zevende plaats in de competitie, dat is net te weinig voor Play OFF I. “Ons grootste doel is uiteraard Play Off I spelen, daarvoor moeten we eeerst Lokeren inhalen. Een overwinning tegen Oostende komende zaterdag zou al een mooie stap in de goede richting zijn.”

Kortrijk speelde de afgelopen twee wedstrijden op verplaatsing, ook na de match tegen Oostende moeten de roodhemden twee keer buitenshuis aantreden. “Voor de eigen supporters spelen is zo veel leuker. We hebben een fantastisch publiek dat ons elke wedstrijd opnieuw naar de overwinning schreeuwt. Daarvoor doe je het natuurlijk.”

"Ik zal er staan tegen Oostende"

De voorbije weken was er wat te doen rond de fysieke paraatheid van de keeper. Maar Keet stelt iedereen gerust. “De wedstrijd tegen Oostende komt in geen geval in het gedrang. Ik sukkelde met een blessure aan mijn ligamenten. Die blessure is nog niet voor 100% genezen, maar ik kan normaal trainen en spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties