Rednic: "Tiki-Taka, da's niets voor België"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Rednic: "Tiki-Taka, da's niets voor België"
Foto: © SC

AA Gent-coach Mircea Rednic trof bij Gent een selectie aan die zich niet in de beste fysieke toestand bevond. Volgens hem is de Spaanse manier van voetballen niet geschikt voor de Belgische competitie.

Sander De Graeve in Gent

"Tiki-Taka, Paca-Paca, dat is niets voor België", aldus de Roemeense coach van AA Gent. "Ik maakte ook die fout, daarom rendeerden mijn Roemeense transfers niet. Ik denk dat Michel Preud'homme nu ook bezig is met zijn, Belgisch, systeem te implementeren bij Club Brugge." De oefenmeester van Gent bekeek aandachtig de wedstrijd tussen Cercle en Club.

"Ik dacht dat ik mijn groep aan het werk zag bij Club Brugge. Niet of te traag reageren, fysiek niet top. Daar zat ook een Spaanse trainer zeker? Ik ben ook speler geweest, wanneer je fysiek niet in orde bent ga je fouten maken. Slechte passing, idiote overtredingen, dat alles heeft te maken met het fysieke", aldus Rednic.

"Bij ons zien we dat ook. Die goals die we slikken op Zulte Waregem, dat zijn fouten van ons. Bij die eerste goal stond Naessens tussen drie verdedigers én een doelman. De spelers moeten daaruit leren." Ook voor zichzelf wil hij geen excuses meer zoeken.

"Iedereen is fit nu, gedaan met de excuses dus. Mij zal je niet horen zeggen dat ik de voorbereiding niet opgesteld heb of de kern niet samengesteld heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties