Eupen kan niet profiteren van puntenverlies leider

Caroline Tonnelier
| 13 reacties

Eupen miste vanmiddag een unieke kans om alleen leider te worden. De ploeg uit de Duitstalige gemeenschap kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Virton. Onderin het klassement was Tubeke veel te sterk voor Visé.

Virton-Eupen 1-1

Door het puntenverlies van Moeskroen-Péruwelz kon Eupen mits winst bij het bescheiden Virton over de leider naar de koppositie springen. De bezoekers kwamen op het einde van de tweede helft wel op voorsprong via Schouterden, maar Virton vocht terug en kwam na tien minuten in de tweede helft op gelijke hoogte. Focki zette de 1-1 eindstand op het bord. Door dit gelijkspel zijn Moeskroen-Péruwelz en Eupen nu gedeeld leider.

Visé-Tubeke 1-6

Rode lantaarn Visé begon uitstekend aan de zespuntenwedstrijd tegen Tubeke. Na vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Rherras. Amper twee minuten later zorgde Onana echter al voor de gelijmaker en het werd uiteindelijk een dramatische middag voor Visé. Aan de pauze had Tubeke al een 1-3 voorsprong uitgebouwd dankzij twee treffers van Bailly. In de tweede helft duwden Onana, Gal en Ambroise de thuissupporters nog dieper de put in.

WS Brussel-Dessel Sport 0-1

Dessel Sport pakte een belangrijke driepunter op het veld van WS Brussel. Halfweg de eerste helft kwam het enige doelpunt van de wedstrijd op naam van Bart Goor.