"Ik had contract om Ferguson op te volgen"

Leander Mespreuve
| 0 reacties
"Ik had contract om Ferguson op te volgen"
Foto: © SC

Sven Göran Eriksson doet in zijn autobiografie een wel erg opmerkelijk uitspraak. Volgens de ex-bondscoach van 'The three Lions' stond hij op het punt om Ferguson op te volgen als manager van Manchester United.

De Zweed was in de periode 2001-2006 bondscoach van de Engelse nationale ploeg en had dus veel contact met Ferguson. “We kibbelden regelmatig over het wel of niet selecteren van bepaalde spelers”, biecht Eriksson op.

Ondanks de moeilijke relatie die beide heren onderhielden, was Eriksson destijds de gedoodverfde opvolger van Ferguson. Sir Alex besloot om er na zestien jaar, na het seizoen 2001/2002, de brui aan te geven als coach van de Mancunians.

“We spraken in Londen af om de zaak te bespreken. Samen met toonaangevend voetbalmakelaar Zahavi en directeur Peter Kenyon bespraken we de verbintenis. We kwamen uiteindelijk tot een akkoord dat ik na het WK in 2002 het roer zou overnemen”, herinnert de Scandinaviër zich.

“Toen Ferguson vernam dat ik zijn opvolger was, besloot hij zijn verbintenis te verlengen. Hij bleef manager van ManU, ik bleef bondscoach. Vandaag ligt het getekend contract nog steeds bij Zahavi thuis”, aldus de 65-jarige Zweed met rijkgevulde carrière.

Ferguson kondigde uiteindelijk vorig seizoen pas zijn pensioen aan. Sir Alex werd opgevolgd door David Moyes, die woelige eerste maanden achter de rug heeft in Manchester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties