Van Holsbeeck bescheiden: "We moeten gevoel hebben dat we er alles aan gedaan hebben"

Van Holsbeeck bescheiden: "We moeten gevoel hebben dat we er alles aan gedaan hebben"
Foto: © SC

De verwachtingen voor de match tegen PSG zijn niet al te ambitieus bij Anderlecht. De heenmatch leerde hen immers wel iets anders. "Wanneer hebben we een goede match gespeeld? Zo lang mogelijk de nul houden en het gevoel hebben dat we er alles aan gedaan hebben", benadrukte Herman Van Holsbeeck.

PSG heeft een diepe indruk nagelaten na de 5-0 in het eigen Astridpark. In het Parc des Princes wordt er door de buitenwacht een nieuwe afstraffing voorzien en tussen de lijnen door vrezen ze daar ook bij Anderlecht voor. "In de eerste match was het verschil enorm groot", knikt ook Herman Van Holsbeeck. "We moeten vooral gaan om te leren. We hebben veel jonge spelers die in grotere competities willen gaan spelen. Dan moeten ze dat in dit soort matchen laten zien."

Wat verwacht u van de wedstrijd?

"Dat we een goede wedstrijd spelen. En wat is dat? Dat we zo lang mogelijk de nul houden en dat we na de wedstrijd een gevoel hebben dat we er alles aan gedaan hebben. Want dat had ik niet na de heenmatch. Vooral in de tweede helft deed het pijn aan mijn ogen. Ik hoop dat de spelers strijden voor elke vierkante meter. We moeten bescheiden blijven, maar je moet je laten zien tegen ploegen die beter zijn."

Hoe moet je dat aanpakken?

"Om een minimum aan resultaat te behalen moet iedereen zijn verdedigende taken invullen. Niet zoals vorige keer toen er één of twee dat niet deden. Er moet een blok staan."

Na de wedstrijd tegen PSV zei je trainer dat Anderlecht zijn plaats niet heeft in de CL. Heb je hem dat in dank afgenomen?

"Dat is Van den Brom: hij zegt wat hij denkt. Dat geldt niet alleen voor Anderlecht, maar voor alle ploegen met een soortgelijk budget. Alle Belgische ploegen dus. Het budget speelt toch een grote rol: 40 miljoen euro tegen 400 miljoen euro. Ik denk ook dat Van den Brom het vooral had over het klasseverschil met PSG. En daar had hij ook gelijk over. Hij wou zeggen dat we bescheiden moeten blijven."

Is de derde plaats nog steeds de doelstelling?

"Het wordt heel moeilijk. Alles hangt ook af van de uitslag in de andere match. We moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Die twee laatste matchen worden in ieder geval cruciaal."

Jullie supporters hebben het ook niet makkelijk voor de verplaatsing naar Parijs...

"Ja, voetbal is in dit geval geen feest. De prefectuur in Parijs heeft heel strenge veiligheidsmaatregelen genomen. Ze zitten daar ook met een paar heel harde supporterskernen. Maar de maatregelen zijn echt wel heel streng en voor de supporters is het zelfs geen aangename verplaatsing meer."

Iets anders. Hoe hebt u de laatste weken beleefd? Het was toch crisis in Anderlecht nietwaar?

"Goh, de buitenwacht sprak over crisis, maar wij zijn redelijk kalm gebleven. Na Kortrijk sprak men over crisis, maar wij weten dat het tot januari aanklampen zal blijven. Net zoals we nu bezig zijn. Ik weet dat het voetbal niet goed is, maar op dit moment zijn de punten het belangrijkste."

En voor jezelf?

"Ik zwijg en incasseer. Maar ik garandeer één ding: we zullen klaar zijn voor januari."

In dat opzicht is de blessure van Matias Suarez een serieuze tegenvaller.

"Het is een drama, maar dat is eigen aan het voetbal: als het slecht gaat volgen zulke blessures dikwijls."

Gaan jullie in januari op zoek naar een type Suarez?

"Een type Suarez gaat misschien te veel geld kosten. We gaan op zoek naar één-twee gerichte versterkingen. En Sissoko kan er daar al één van zijn. In functie van het budget proberen we de ploeg te versterken met spelers die een absolute meerwaarde betekenen. Sissoko is er zo één: in de kleedkamer kijkt men nu al naar hem op. En voor de rest zullen we zien wat op de markt voor handen is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties