België soms groot in Europa

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
België soms groot in Europa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht deed gisteren het op voorhand ondenkbaar geachte: 1-1 gelijkspelen op het veld van Parijs. Maar ook in het recente verleden vielen er al eens leuke resultaten te sprokkelen voor de Belgische clubs op het hoogste Europese toneel.

Vorig jaar was er al een gelijkspel van hetzelfde Anderlecht op het veld van AC Milan (0-0), al leverde dat toen geen Europese lente op. Ook deze jaargang zou het puntje in Parijs misschien een maat voor niets blijken, maar mooi is het wel.

Ook in 2011-2012 was er al eens een opvallende puntendeling te noteren tussen Genk en Chelsea, dat in deze jaargang uiteindelijk de eindprijs zou pakken. Maar in de jaren daarvoor vielen er een aantal keer echte stunts te noteren, al moeten we dan wel al een eindje terug in de tijd.

AC Milan - Club Brugge 0-1

Het moment dat we ons allemaal nog wel herinneren is de 0-1 overwinning van Club Brugge op speeldag drie van de Champions League, jaargang 2003-2004. 

Andres Mendoza schoot na een leuke tegenaanval toen na een halfuur het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen, ook al was het toen na de koffie wel eenrichtingsvoetbal op San Siro. 

Anderlecht - Manchester United 2-1

Nog enkele jaren eerder was er het laatste echte hoogtepunt van Belgische clubs op het hoogste niveau. Toen won Anderlecht van Manchester United en daarna ook op het veld van PSV, waardoor Paars-Wit zich bovendien kon plaatsen voor de laatste 16 in de Champions League.

Sindsdien is het voor de Belgische teams vooral hopen op de derde plaats in de groep, om na de winter de Europa League te mogen spelen. Als Anderlecht nog wil doorgaan, moet het twee keer ruim winnen en hopen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties