Laurent Blanc: "Matchen win je op het veld"

Laurent Blanc: "Matchen win je op het veld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht haalde een onverwacht punt op het veld van PSG. Trainer Laurent Blanc was op de persconferentie dan ook niet erg opgetogen met het spel van zijn troepen. "We waren veel te slordig voor de goal."

“In totaal hadden we zo’n zes à zeven kansen”, zei de Franse oefenmeester op de persconferentie na de wedstrijd. “Het ontbrak ons precies aan goesting om de wedstrijd te spelen. Vanavond waren we veel te middelmatig om de overwinning te claimen.”

“In voetbal moet je de matchen winnen op het veld en niet in de kranten”

Vooraleer je discussieert over hoeveel goals je zal maken tegen een ‘zwakkere’ tegenstander, moet je eerst zorgen dat je die wedstrijd ook wint. In voetbal moet je winnen op het veld en niet in de kranten.”

“Nochtans waren onze spelers voldoende gewaarschuwd om Anderlecht niet te onderschatten. Alle spelers waren goed voorbereid. Maar in onze naast omgeving was iedereen al bezig met hoeveel doelpunten we gingen scoren. Onbewust ben je als speler dan minder geconcentreerd op het veld. Doordat de pers met superlatieven naar onze spelers gooit, komen de tegenstanders gemotiveerder aan de aftrap. Dat zal ook komend weekend in de competitiewedstrijd tegen Nice het geval zijn.”

“Gelukkig scoorden we snel tegen, anders verloren we de wedstrijd”

“In de eerste twintig minuten konden we 2-0 voorkomen, dan zou de match gespeeld zijn. Nadien heeft Anderlecht zich goed herpakt. Eigenlijk scoren ze uit de enige echte kans die ze bij elkaar voetbalden. Gelukkig konden we snel tegenprikken, anders verloren we deze wedstrijd.”

“Gisteren zei ik dat dit de meest belangrijke wedstrijd was voor ons. Indien we vandaag wonnen, waren we al gekwalificeerd voor de volgende ronde. Dat zou mij de mogelijkheid gegeven hebben om te roteren. Daarom is de volgende wedstrijd heel belangrijk. We staan er nog altijd zeer goed voor, dus er is geen man overboord met dit gelijkspel.”

“Anderlecht heeft een verdiend punt veroverd”

“Deze wedstrijd is misschien wel een wake-up call. De spelers hebben alles gegeven en zijn fysisch helemaal op. Ook mijn complimenten voor Anderlecht. Ze speelden heel moedig en zeer georganiseerd. Ze hebben hier een verdiend punt veroverd. Hun doelpunt zat zeer goed in elkaar.

PSG moest het doen zonder zijn Uruguayaanse spits Edison Cavani. “We hebben hem gemist. Hij is een speler met diepgang die makkelijk scoort. De andere spelers die hem moesten hebben ook die kwaliteiten, alleen scoren ze veel minder. Daar moeten ze dus nog progressie in maken. Uiteindelijk wordt een spits op het einde van het seizoen afgerekend op basis van het aantal doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties