Fernandez reageert: "Flauw van Louwagie"

Fernandez reageert: "Flauw van Louwagie"
Foto: © SC

Victor Fernandez kreeg verleden week een veeg uit de pan van AA Gent-manager Michel Louwagie. Die stelde dat de spelers met een zware fysieke achterstand kampen en dat neemt de Spanjaard niet.

"Zijn uitspraken doen me pijn", aldus Fernandez in Het Laatste Nieuws. "Mijn trainingsopbouw is gebaseerd op zeer moderne principes. Een integratie van technische, tactische, fysieke en mentale elementen mét aandacht voor individuele training. Ik heb heel veel ervaring als trainer, ik heb een aardig cv, ik vind het bijzonder spijtig dat dergelijke uitspraken afbreuk doen aan mijn imago als coach."

De twee punten uit vijf matchen zijn volgens hem dus niet zijn schuld. "Ik ben zes weken weg bij AA Gent en nog steeds gebruikt Michel Louwagie 'een gebrek aan fysiek' als oorzaak voor de mindere resultaten. Dat is de aandacht afleiden. Het zijn excuses. Ik voel het aan als een gebrek aan respect. Is het niet een beetje flauw om alles in de schoenen te schuiven van iemand die op meer dan 1.300 kilometer vandaan is?"

Fernandez wil eens en voor altijd de puntjes op de i zetten, vooral voor de fans. "Zij hebben mij altijd fair behandeld en zagen onder mijn bewind geen enkele thuisnederlaag. Ik heb zeker fouten gemaakt, anders stonden we niet zevende, en ik wil mijn verantwoordelijkheid niet ontlopen, maar ik ben zeker dat mijn project zou slagen. Ik had AA Gent een Europees ticket bezorgd. Tot slot wil ik de voorzitter bedanken om wél publiekelijk respect te tonen voor mij. Ik gun hem en heel AA Gent alle succes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties