Wesley Vanbelle: "Schitterend om drie keer te scoren"

Joris De Wolf
| 1 reacties
Wesley Vanbelle: "Schitterend om drie keer te scoren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eendracht Aalst won zondag zijn wedstrijd met 4-1 tegen een zwak KSV Roeselare. Wesley Vanbelle was met drie doelpunten, waarvan twee van op de penaltystip, de uitblinker bij de Ajuinen. "Een schitterend gevoel."

“Het was noodzakelijk om vandaag de drie punten te pakken aangezien er toch enkele teams wat dichterbij kwamen”, zegt Aalst-verdediger Wesley Vanbelle in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Zo schuiven we terug een beetje op in de stand.”

“Het eerste kwartier hadden we het niet gemakkelijk, daar zal het moeilijk te bespelen veld wel voor iets tussengezeten hebben. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd. De rode kaart voor Yannick Euvrard speelde niet meteen in ons voordeel, Roeselare ging nog meer voor hun defensie spelen.”

“We zijn niet beginnen panikeren, gelukkig valt dat doelpunt heel kort na de pauze. Mijn vrije trap was niet ingestudeerd. Shkodra had er al twee getrapt en ik vroeg aan hem of ik het eens mocht proberen. Leuk dat die bal er dan ook in gaat.”

Nadien ging Aalst even op het gaspedaal staan. Vanbelle nam twee keer zijn verantwoordelijkheid door een elfmeter om te zetten. “Natuurlijk doet het deugd om in eigen huis drie keer te scoren. Het is de eerste en waarschijnlijk ook de laatste keer dat ik als verdediger een hattrick scoor, ik ga toch even genieten van dit moment”, besluit Vanbelle. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties