'Oskaar van de Week': Junior Kabananga

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
'Oskaar van de Week': Junior Kabananga
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week leveren we onze 'Oskaar' af in West-Vlaanderen.

Door Cédric De Volder

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. En deze week trekken we richting West-Vlaanderen.

De klaagzang van Club

Maar eerst eventjes iets anders. Club Brugge ontketende de voorbije week een (media)storm in de Belgische voetbalwereld. Het blauw-zwarte management vond het immers nodig om een artikel op de Club-website te publiceren met de - volgens de West-Vlamingen althans - tekortkomingen van scheidsrechter Alexandre Boucaut.

We gaan niet verder doorbomen over het voorval, maar onze redactie vond het toch nodig om de heisa te vernoemen in dit artikel. Leuk detail: Boucaut floot gisteren een nagenoeg perfecte wedstrijd op Sclessin.

De vallende ster van Junior Kabananga

Voor de ceremoniële uitreiking van onze 'Oskaar' blijven we in Brugge. Bij de groen-zwarten toonde Junior Kabananga immers zijn duikkunsten. In de beginfase van de partij tegen KV Kortrijk wilde de aanvaller een strafschop versieren. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht zette Michael Heylen mooi in de wind en ging dan plots neer.

Opvallend: Darren Keet stond op dat moment te slapen en kon het leer onmogelijk onderscheppen. Kabananga kreeg dus een uitstekende mogelijkheid om te scoren, maar verkoos tegen de grond gaan. Komaan, Junior?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties