De FIFA is Afrika nog niet vergeten

Joris De Wolf
| 0 reacties
De FIFA is Afrika nog niet vergeten
Foto: © SC

Elke voetballiefhebber maakt zich stilaan op voor het WK van volgende zomer in Brazilië. Toch beweegt er nog wat in Afrika, het continent waar het vorige wereldkampioenschap plaats vond. In Johannesburg werd vandaag de 'Alexandra Football for Hope Centre' geopend.

Het Alexandra Football for Hope Centre is een opleidingscentrum voor jonge spelertjes uit Zuid-Afrika. Het is het zestiende gebouw in Afrika dat door de wereldvoetbalorganisatie wordt geopend naar aanleiding van ’20 centres for 2010’.  FIFA-secretaris Jérôme Valcke huldigde het gebouw woensdag in. “We zijn heel trots, met dit gebouw hopen we kinderen op te leiden en gezond te houden.”

De organisatie rond het opleidingscentrum wil in de eerste plaats jonge kinderen die HIV-besmet zijn een kans geven om zich toch te ontplooien op sportief vlak. “We hopen dat in de toekomst duizenden mensen kunnen profiteren van deze inspanningen. Ik hoop echt dat dit gebouw impact zal hebben op de samenleving.”

Naast het gebouw in Johannesburg werden er nog vier andere opleidingscentra gebouwd in Zuid Afrika (waarvan een nog niet afgewerkt is). Verder ook in Mali, Kaapverdië, Kameroen (nog niet afgewerkt), Ghana, Ethiopië (nog niet afgewerkt), Congo, Kenia, Rwanda, Tanzania, Mozambique, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Burundi (nog niet afgewerkt) en Lesotho. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties