Uruguay met anderhalf been op het WK

Joris De Wolf
| 8 reacties

Uruguay heeft zijn favorietenrol in de heenwedstrijd van de barrages tegen Jordanië makkelijk waargemaakt. Het werd 0-5 in het Amman International Stadium. Volgende week is er nog de terugwedstrijd.

De bezoekers startten het best aan de wedstrijd. Na twintig minuten spelen bracht Pereira Uruguay op voorsprong. Bij een 0-1 voorsprong toonde Luis Suarez zich weer maar eens van zijn mindere kant. In het strafschopgebied ging hij neer zonder dat een tegenstrever hem raakte.

Nog voor de rust verdubbelde Stuani de score. Op aangeven van Lodeiro maakte hij er 0-2 van. In de tweede helft ging Urugay door op hetzelfde elan. Twintig minuten voor affluiten scoorde Lodeiro de derde treffer, aangever van dienst was de onvermijdelijke Edison Cavani. Ook Rodriguez en Cavani pikten nog hun doelpuntje mee waardoor Uruguay bijna zeker is van de kwalificatie.

Uruguay speelt volgende week wel nog thuis tegen Jordanië, normaliter mag dat geen probleem vormen. Doordat de blauwhemden er meer dan waarschijnlijk bij zullen zijn op het WK, is Nederland geen reekshoofd. Het is dus goed mogelijk dat de Rode Duivels het in de groepsfase moeten opnemen tegen Oranje.