Engeland gaat thuis de boot in

Joris De Wolf

Engeland is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen Chili. De Zuid-Amerikanen wonnen met 0-2. Het is de eerste keer in tien wedstrijden dat Engeland verloor.

Roy Hodgson had wat verrassingen in zijn basisopstelling. Zoals verwacht startte Manchester City-doelman Joe Hart op de bank. Celtic-goalie Fraser Forster maakte zijn debuut. Ook Southampton-spelers Jay Rodríguez en Adam Lallana begonnen aan de wedstrijd.

Na amper zeven minuten waren de troepen van Roy Hodgson al op achtervolgen aangewezen. Barcelona-aanvaller Alexis Sanches kopte een schitterende voorzet van Charles Aránguiz voorbij doelman Forster. Chelsea-speler Frank Lampard had niet veel later de gelijkmaker aan de voet, maar zijn vrije trap ging via de vingertoppen van Claudio Bravo naast het doel. Ook debutant Lallana kreeg nog een prima mogelijkheid, maar ook hij zag zijn schot naast gaan.

In de tweede helft waren er, mede door de vele wissels, weinig kansen voor beide ploegen. Op het einde van de wedstrijd mocht Froster zich nog een keer omdraaien. Opnieuw Sanchez bezorgde Chili een onverwachte zege in het Wembley stadion.

Andere wedstrijden:

Polen – Slowakije: 0-2
Polen ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Slowakije. Bij de rust stond de eindstand al op het bord. De doelpunten waren van Kucka en Mak. Beide keren was Napoli-aanvoerder Marek Hamsik de aangever van dienst. Club Brugge-speler Waldemar Sobota speelde 75 minuten mee bij Polen.

Schotland – Verenigde Staten: 0-0
Schotland kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de Verenigde Staten. Anderlecht-speler Sacha Kljestan speelde een uur mee met de Amerikanen.