Analyse Het herfstrapport van AA Gent: onvoldoende

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Het herfstrapport van AA Gent: onvoldoende
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Met 15 speeldagen op de teller is de Jupiler Pro League halfweg. Wie ligt op koers en wie blijft onder de verwachtingen? Dagelijks nemen we, samen met een speler, twee teams onder de loep om een tussentijdse balans op te maken. Op de negende plaats vinden we AA Gent.

Door Sander De Graeve

De ambitie

AA Gent was voor dit seizoen brandend ambitieus na de opening van de Ghelamco Arena. In die nagelnieuwe voetbaltempel moest en zou de top-vier gehaald worden. Zowel coach Victor Fernandez als het Gentse bestuur hadden het over plek drie.

De cijfers

Achttien op 45 is de tussentijdse balans voor de Buffalo's. Daarmee staat het ambitieuze Gent op de negende plaats in de rangschikking. Play-off I, intussen het nieuwe doel van de Gentenaars, liep intussen al acht punten weg. Qua resultaten was het vaak huilen met de pet op, voor de recente zege op Charleroi won Gent al twee maanden niet meer.

Het rapport

AA Gent buist over de hele lijn. Coach Fernandez vloog al op de Gentse keien en opvolger Mircea Rednic miste zijn start. Dat de Roemeen intussen ook al van zijn heilige 4-4-2 afstapte toont aan dat de visie op lange termijn momenteel niet prioritair is.

In een nieuw stadion moet het eerst jaar goed zijn, aldus de volkswijsheid. Het spel was dat alvast nog niet. In het begin van het seizoen zorgden de laatste minuten in de Ghelamco Arena vaak nog voor de redding, zoals tegen Lierse en Mechelen, maar ook dat geluk raakte op. De prestatie op Charleroi was hoopvol, maar niet meer dan dat. Herpakken is de boodschap.

"Niet tevreden, laat dat duidelijk zijn"

Ook doelwachter Sergio Padt sluit zich aan bij het rapport. "We zijn natuurlijk niet tevreden, laat dat duidelijk zijn", aldus Sergio Padt. "We hebben twee trainers gehad in die periode." Volgens Padt zijn de twee weken tussen de heen- en de terugronde heel erg belangrijk voor AA Gent. Er wordt toch nog op Play-off I gemikt.

"We krijgen nu twee weken om de tactiek van de coach nog beter uit de knie te krijgen. We moeten nu realistisch blijven en niet naar de ranglijst kijken. Als we winnen zal het verschil natuurlijk kleiner worden. Het zal niet makkelijk worden, maar Play-off I blijft het doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties