Zes Belgen in lijst 101 grootste talenten

Caroline Tonnelier
| 17 reacties
Zes Belgen in lijst 101 grootste talenten
Foto: © SC

Het Spaanse weekblad Don Balon pakte uit met een lijst van de 101 grootste voetbaltalenten. Alle spelers die geboren zijn na 31 december 1991 komen in aanmerking. België is met zes namen goed vertegenwoordigd in de lijst.

De lijst van het Spaanse voetbalmagazine kent geen rangschikking toe, maar is louter een alfabetische rangschikking. Twee Belgen uit de Jupiler Pro League krijgen een plaatsje in het overzicht: Dennis Praet en Thorgan Hazard, die een groter talent wordt genoemd dan zijn broer Eden. 

Vier andere Belgen zijn actief buiten de landsgrenzen: Thibaut Courtois, Romelu Lukaku, Adnan Januzaj en Zakaria Bakkali. Courtois kan volgens Don Balon de beste doelman ter wereld worden,  terwijl Januzaj volgens hetzelfde weekblad alles in zich heeft om een grote ster te worden.

Vorig jaar kregen Lukaku, Courtois, Thorgan Hazard en Praet ook al een plaatsje in de lijst. Ook de Bruyne en Eden Hazard waren er toen nog bij, maar zij zijn geboren voor 1 januari 1992. Dit jaar is Anderlecht-speler Mitrovic overigens ook een van de 101 genoemde talenten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties