Interview Vertonghen legt zich niet neer bij de linksback: "Toch liever centraal of op de tien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Vertonghen legt zich niet neer bij de linksback: "Toch liever centraal of op de tien"
Foto: © SC

Jan Vertonghen is al een poos de vaste linksachter van de Rode Duivels. Toch liggen de ambities van de speler van Tottenham nog steeds centraal in de defensie. Ook bij de Spurs staat hij momenteel op links.

Sander De Graeve in Brussel

Dat komt, net als vorig jaar, door blessures van de vaste linksachters. Zijn coach bij Tottenham, André Villas-Boas, zei al dat Vertonghen hem zou bedanken wanneer hij op het WK als linksachter zou spelen. "Ja blijkbaar denken ze dat ze er mij een plezier mee doen", lacht Jan Vertonghen.

"Neen, iedereen weet nu wel dat mijn favoriete positie centraal is en ik het team help op linksachter als dat nodig is, maar mijn ambitie blijft centraal achterin, ook bij de nationale ploeg." Vertonghen weet alvast nog niet of en waar hij morgen speelt. "Of ik liever Pocognoli zie spelen op linksachter? Ik speel natuurlijk liefst zelf, als het kan centraal of op de tien", aldus Vertonghen met een knipoog.

"Misschien goed dat we verloren"

Over Japan hoorde hij overigens al veel goeds, maar de wedstrijd tegen Nederland zag hij nog niet. "Ik speelde wel al tegen Kagawa en Honda. Ze hebben echt sterke spelers bij echte topclubs." De nederlaag tegen Colombia was alvast voelbaar in de kleedkamer.

"We waren daarvoor ook echt uitgelaten. Misschien was het op een bepaalde manier goed om te verliezen." Vertonghen was ook niet tevreden met zijn eigen partij. "Verdedigend was het goed, maar aanvallend kon ik te weinig brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties