Wie gaat de barrages overleven?

Wie gaat de barrages overleven?
Foto: © SC

Morgenavond valt het doek over de Europese barrages voor het WK. Wij lijsten de kansen op van de acht teams die strijden om vier tickets.

Door Aernout Van Lindt

Zweden 45% - Portugal 55%

Het duel waar iedereen nog steeds naar uit kijkt is dat tussen Zweden en Portugal. Zal Zweden in eigen huis een 1-0 uit de heenmatch kunnen goedmaken of niet? Met Ronaldo aan de overkant van het veld wordt het toch sowieso moeilijk om de nul te houden, wat zou inhouden dat Ibrahimovic & co er best drie maken - niet evident.

Bovendien heeft Portugal al wat barrage-ervaring: in 2010 klopte het Bosnië-Herzegovina twee keer met ... 1-0. Of dat een voorbode is van morgen, zullen we binnen een 25-tal uur weten.

Kroatië 70% - IJsland 30%

Kroatië en IJsland hielden het in het vrij koude Reykjavik op een 0-0 gelijkspel. In de lijn der verwachtingen lijkt nog steeds te liggen dat de Kroaten met de prijs aan de haal zullen gaan en in Zagreb gewoon orde op zaken zullen stellen.

Maar wie zou op voorhand een cent gegeven hebben voor IJsland om in de barrages te geraken? Weinigen, ook al is de lichting zeker bulkend van het talent. Bovendien gaf het in de thuismatch weinig weg, dus mogen we het land zeker niet onderschatten. En het zou toch leuk zijn, een land met 300.000 inwoners dat het WK haalt?

Frankrijk 30% - Oekraïne 70%

Een 2-0 ophalen in de barrages van het WK is moeilijk, maar niet onoverkomelijk. Frankrijk wil sterven op het veld en er echt alles aan doen om alsnog door te gaan.

Ons lijkt het geluk van Frankrijk vermoedelijk op. Bovendien kwam het in de heenmatch wat amechtig over tegen een sterk en stug Oekraïne. Het zal moeten tappen uit een heel ander vaatje om het WK te halen.

Roemenië 20% - Griekenland 80%

Op zich is een 3-1 achterstand goedmaken makkelijker dan een 2-0, maar Roemenië heeft niet de klasse van een Frankrijk. Bovendien haalde het in de heenwedstrijd te weinig niveau om de Grieken echt te bedreigen.

Het lijkt dan ook een moeilijke zaak te worden voor de Roemenen om zich alsnog naar het WK te knokken, omdat de Grieken teren op een goede verdediging en met Mitroglou iemand in de spits staan hebben die uit drie kansen altijd minstens twee keer scoort.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties