Reactie Vermaelen: "Paniek is slechte raadgever"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Vermaelen: "Paniek is slechte raadgever"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België ging gisterenavond voor een tweede keer met de billen bloot. Ook Thomas Vermaelen kon niet voorkomen dat Simon Mignolet het leer drie keer uit zijn netten mocht vissen. "We slikken te veel tegendoelpunten."

Cédric De Volder in Brussel

0-2 en 2-3. Het zijn de naakte cijfers na twee vriendschappelijke interlands in de aanloop naar het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar in Brazilië. Op een groot toernooi betekent zo’n parcours een dramatische nul op zes. Wat denkt Thomas Vermaelen van het voorbije tweeluik?

“Het is niet nodig om nu conlusies te gaan trekken”, vertelt de verdediger. “Paniek is nu eenmaal een slechte raadgever. Er gebeurden zeker en vast zaken die niet door de beugel kunnen, maar je mag niet vergeten dat onze tegenstanders van wereldniveau zijn. Maar dat is goed met het oog op het WK.”

"Goed dat dit ons nu overkomt"

De Japanse aanval was bij momenten een ware gesel voor de Belgische verdedigers. “Die gasten lopen verdomd goed tussen de linies. Op die manier is het enorm lastig om te verdedigen. Ik moet zeker toegeven dat vijf tegendoelpunten in twee duels te veel is. Daar zijn we met z’n allen wel degelijk mee bezig.”

“Eigenlijk is het goed dat dit ons nu overkomt”, besluit The Verminator. “Een nederlaag komt altijd en overal hard aan, maar we krijgen een kans om er iets aan te doen. Op een toernooi is dat niet het geval.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties