Facebook-grap kost Mutu toekomst als international

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
Facebook-grap kost Mutu toekomst als international
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enfant terrible Adrian Mutu zal niet meer uitkomen voor de Roemeense nationale ploeg. Aanleiding voor de verbanning van de 34-jarige aanvaller was een foto op Facebook waarop hij bondscoach Piturca vergeleek met Mr Bean.

Roemenië kon zich na het dubbele barrageduel tegen Griekenland niet plaatsen voor het WK in Brazilië. Mutu was niet opgeroepen voor de beslissende wedstrijden en plaatste een foto van de bondscoach met het gezicht van Rowan Atkinson op zijn Facebook-pagina.

De speler van Ajaccio ontkent dat hij Piturca belachelijk wou maken en zei dat hij alleen de gespannen sfeer wat wou verlichten.  Hoewel hij zijn excuses aanbood in de pers, gaf hij tegelijk ook aan dat hij onder de huidige bondscoach niet meer wil uitkomen voor de nationale ploeg. Mutu zal nu dus echter niet eens meer de kans krijgen een selectie te weigeren, want voor de Roemeense voetbalbond was dit de druppel.

De relatie tussen de bondscoach en de ex-speler van Chelsea en Juventus was al langer verzuurd. Eerder dit jaar hadden beide heren nog een discussie over het trainingsschema van de speler. Aanleiding voor de slechte relatie tussen beiden zou een affaire met dezelfde vrouw zijn, een Roemeense tv-presentatrice. 

Met dit incident komt Mutu voor de zoveelste keer op negatieve wijze in het nieuws. In het verleden werd hij bij Chelsea betrapt op cocaïnegebruik en bij Fiorentina liep hij een schorsing op wegens dopinggebruik. Twee jaar geleden werd hij ook al verbannen uit de nationale ploeg nadat hij met een collega-international betrapt was in het uitgaansleven, terwijl zijn ploegmaats tegen San Marino speelden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties